Návštěva v Contipru - Dobrý web

Návštěva v Contipru

Vydali jsme se do sídla našeho klienta Contipro, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací. V areálu společnosti v Dolní Dobrouči na nás čekalo milé přivítání, prohlídka laboratoří i výrobních místností. Rozhodli jsme se s vámi podělit o všechno, co jsme viděli a slyšeli. Tedy, téměř o všechno…

 

Příběh firmy začal těsně po sametové revoluci. Šest společníků, mezi kterými byl i generální ředitel doc. Vladimír Velebný, se pustilo do podnikání v biotechnologiích. V té době však neměla k dispozici takové vybavení tak jako dnes – musela si vystačit s mnohem menšími prostory a obyčejným kuchyňským robotem. Nyní firma sídlí v areálu bývalé mlékárny na úpatí Orlických hor, kde v klidném a tichém prostředí pracuje téměř 250 zaměstnanců, mezi kterými jsou i výzkumníci z Řecka či Mexika.

 



Vědci tu mají vynikající podmínky pro bádání a vybavení laboratoří patří ke špičce ve světě. Majitel a zároveň ředitel firmy je původně vědec, a tak je logické, že hlavním cílem firmy je věnovat se vědě a vzdělávání. Contipro úzce spolupracuje s univerzitami a dokonce se chystá v příštím roce otevřít základní školu.

Kromě své práce se zdejší vědci věnují návštěvám studentů středních i vysokých škol, které seznamují s prací na výrobě kyseliny hyaluronové. Naše přítomnost v laboratoři je tedy absolutně nevyvedla z míry. Způsobem celkem srozumitelným pro naprosté laiky nám vysvětlili, jak probíhá proces výroby kyseliny hyaluronové, a také nám ukázali, jak vypadá. 

Na to, jak moc se o ní dnes mluví, byste možná čekali, málem elixír mládí – to my také! Trochu nás překvapilo, že bílý prášek po smíchání s vodou vypadá tak trochu jako pověstné amarouny, akorát je průhledný. O nic méně překvapivé je i to, jak se vlastně vyrábí.

 

 Na počátku totiž stojí bakterie, která způsobuje u koní onemocnění podobné lidské angíně. Nejspíš na nás bylo vidět zděšení, takže nás rychle uklidnili s tím, že bakterie, kterou používají, je naprosto neškodná nejen pro lidi, ale i pro koně v okolí.

Velká část výrobního procesu nám zůstala utajena hned z několika důvodů – jednak je trochu složitější na vysvětlení a jednak zde panují přísná bezpečnostní pravidla.

 Strávili jsme tu milé odpoledne ve společnosti lidí, kteří kolem sebe šíří pozitivní náladu a je na nich znát, že je jejich práce opravdu baví. Jen tu kyselinu hyaluronovou jsme si s sebou nakonec neodvezli…

Datum vydání: 30. 6. 2016

Školení: Online PR

  • Víte, jak se liší digitální PR oproti klasickému PR?
  • Umíte tvořit tiskové zprávy, aby těžili z digitálních možností?
  • Dokážete monitorovat a vyhodnocovat vlastní PR?
  • Poradíte si s monitoringem PR aktivit konkurence?

Dokážete odpovědět na všechny otázky? Pak je pro vás školení online PR zbytečné.

Přihlásit se k odběru newsletteru

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?

Autor

Kristýna se stará o to, aby byly texty našich klientů čtivé a srozumitelné. Vystudovala obor mediální komunikace se zaměřením na žurnalistiku na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Vyzkoušela si práci redaktorky a poté vytvářela prodejní obsahy pro slevové portály. Než se připojila k našemu týmu, věnovala se jako copywriter na volné noze psaní produktových popisků pro e-shopy a přípravě texů pro menší weby.
V zimě ji nejčastěji potkáte na horách při lyžování nebo na snowboardu. V létě navštěvuje filmové a divadelní festivaly. Ve volném čase hraje divadlo, sleduje filmy a učí se francouzsky.

Názory k článku „Návštěva v Contipru“

Zatím žádné názory Přidejte svůj